Föreläsning om hundens nerver, drifter och inlärningsförmåga 26 och 27 januari

Föreläsare: Peo Andreasson

 

Peo tränar & tävlar IGP samt coachar IGP- ekipage. 

Både Peo, hans fru Linda och deras coachnings-ekipage har nått framgångar i pallplaceringar.

Föreläsningen är på fredagen 26/1 kl. 18- ca 21.
På lördagen 27/1 kl.10-16 följer vi upp med en dag fylld av praktisk teori.

Föreläsningen kommer främst att baseras på bruksraser men vänder sig till alla hundar såklart.

Andra dagen med praktisk teori , vänder sig främst till instruktörer inom brukshundklubbarna. Här lär vi oss mer om hur vi kan anpassa träning och inlärning till de hundar/ekipage vi stöter på i vår dagliga verksamhet.

Att kunna individanpassa träningen för de ekipage som kommer på kurs är viktigt!
Vi vill inte tappa ett ekipage med en individ som har en hög eller låg retningströskel. Vi hjälper hundägaren att jobba med sin hund och inte mot hundens naturliga driftsanlag.
Vi vill
kunna utnyttja hundens talang och förankra det beteende vi vill ha och samtidigt blockera det vi inte vill ha.
Att kunna balansera hunden i den höga energin och lära sig samarbeta med driften om man vill undvika ljud, stress och felbeteenden i träningen.

Många åker hem från sin träning och är besvikna på resultatet. Kanske har man inte uppnått de mål man satt upp. Hunden kanske har varit stressad eller frustrerad. Likväl som man har en hund med låg retningströskel och kanske får man slita och kämpa för att få hunden att samarbeta. Träningen blir så mycket bättre om man jobbar på ett sätt för just den hundens nerver och drift.

Att bråka med hög energi är som att slåss mot vatten, man drunknar. Lär man sig samarbeta med vattnet (kraften) kan man simma över hela sjön.

Ta chansen att lära dig mer om hundens nerver, drifter och inlärnings-förmåga, en fördjupning i ett första steg som kan utvecklas till fler.

Kostnad och plats för föreläsning 26 jan: 600 kr (fika ingår) 
Vi är i Tanumshede. Adress meddelas i välkomstmejlet inför föreläsningen.

Kostnad för både föreläsning o dag 2 med praktisk teori: 1000 kr (fika ingår) Plats: Uddevalla Hundhälsa Nordmannerödsvägen 1, Uddevalla.

Nerver
Drifter
Press
Konflikter
Positiv och negativ förstärkning 

Vi kommer på ytan gå igenom hur hunden lär sig och vad det är för skillnad på de nervsystem vi har att anpassa vår träning efter. Vi ska lära oss förstå hundens fulla inlärningsförmåga och förklara hur vi hanterar att jobbar med hög tempererade driftiga hundar och även lågt tempererade hundar där nerverna är tjocka och retningströskel är låg.

Varmt Välkommen!

STÄNGD - Flyttas till 22-23 mars 2024